Lestan, najstarejši slovenski duhovnik, se je preselil v Šempeter

Najstarejši slovenski duhovnik Aleksander Lestan (102), se je preselil v duhovniški dom.

V sredo pred velikim šmarnom se je duhovnik Aleksander Lestan, ki je kot dolgoletni črniški župnik živel v črniškem župnišču, preselil v duhovniški dom v Šempetru. Čeprav je maja praznoval 102. rojstni dan, je v hiši doslej živel sam.

Glede na zdravstveno stanje pa se je zdaj skupaj s prijatelji odločil za selitev. “Privoščimo mu mirno in varno bivanje v družbi sobratov in oskrbnikov. Hvaležni smo mu za vsa leta življenja v naši župniji,” je na veliki šmaren v oznanilih zapisal Rafko Klemenčič, njegov domači župnik iz Kamenj, ki soupravlja Črniče. Objavil je tudi njegovo telefonsko številko in napisal, da bo Lestan sedaj spet maševal: “Lahko mi oddate mašne namene zanj, ki jih bo z veseljem daroval in tudi po tej poti ostal povezan z župnijo.”

Lestan je bil ob rojstnem dnevu predstavljen v novem tedniku Domovina, za fotografijo tedna pa je bil njegov portret, ko moli brevir na internetu s pomočjo računalnika. Več o njem v članku ob obletnici: KLIK

Zato mu tudi v imenu uredništva Vipavske, v kateri smo že večkrat pisali o njem, zaželimo vso srečo in blagoslova. Še na mnoga leta, monsignore!

Aleksander Lestan, stoletnik, sprejema čestitke drugega najstarejšega duhovnika na Primorskem, Franca Kralja. Foto: Pavel Peter Bratina

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več