Vrhnika: Tradicionalno tekmovanje barmanov

Na Vrhniki se je odvilo tradicionalno tekmovanje barmanov za 22. Pokal Argonavtov. Lani ga zaradi epidemije ni bilo, zato je bilo v letošnjem letu zanimanje za tekmovanje toliko večje. Prijavili so se le barmani iz Slovenije, med njimi so bila tudi štiri dekleta, je za STA povedal predsednik Društva barmanov Slovenije Aleš Ogrin.

Tekmovanje, ki ga budno spremlja strokovna komisija, je potekalo v dveh kategorijah. V prvi so barmani pripravljali mešanice pijač iz gina in tonika. V tej kategoriji je tekmovalo 12 profesionalnih barmanov.

V drugi kategoriji pa so pripravljali klasično dolgo mešano barsko pijačo, torej so lahko mešali pijače po svojem okusu in zamisli, v pijači je morala biti le ena izmed pijač glavnega sponzorja Fructala. Komisija je ocenila izgled, okus in aromo njihovih pijač.

Tekmovanje je tudi izborno tekmovanje za svetovno prvenstvo barmanov, ki bo prihodnje leto potekalo na Kubi.

Ob izpolnjevanju pogojev PCT so si tekmovanje lahko ogledali gledalci. “Ponavadi jih pride veliko, letos pa jih zaradi epidemije in zahtevanih pogojev ni toliko. Zanimivo je tudi zato, ker nekatere pijače lahko nekateri obiskovalci tudi poskusijo,” je še dejal Ogrin.

Predsednik Društva barmanov Slovenije je povedal še, da je letos še vedno “v modi” gin s tonikom ter mešanice pijač, ki nastajajo na tej osnovi. Tekmovalci pijači lahko dodajajo različne začimbe, zelišča ali sadje, nikakor pa ne drugih pijač.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več