Kučan je gospod, ki mu tovariši na biciklih ne sežejo niti do kolen

Milan Kučan, najmočnejši veljak v komunizmu, ki je bil po uvedbi demokracije trikrat zapored precej gladko izvoljen za predsednika Slovenije, je bil zelo jasen in kritičen. Rekel je, da več zadnjih vlad ni imelo vizije za prihodnost Slovenije.
Kučanovo stališče je jasno priznanje, da se levica sesuva sama vase in da je nekaj šlo močno, močno narobe. Sam bi rekel, da je bila kriva negativna selekcija, ki ji je botrovalo lagodje stricev iz ozadja. Vsakič bolj novi obrazi so se izrodili do absurda. Za premierja so si postavili komedijanta, ki je imel na lesarski šoli šest popravnih izpitov. Ki jih je tudi uspešno opravil, da ne bo pomote.
Ker je nekdanji predsednik gospod, njegovi politični nasledniki pa ne, je velika škoda tudi za desno sredino, da se je po koncu tretjega mandata umaknil v ozadje. Z njim se namreč da razpravljati o politiki, z razvajenimi mladci na biciklih pa se ne da. Neuka samooklicana avantgarda namreč argumentov boljkone sploh ne razume. Zato se z njo ni mogoče pogovarjati, pa če imaš še tako močno željo.
Čeprav je bil bivši predsednik Milan Kučan vedno trd levičar, pa se danes kaže kot veliko bolj zmeren politik v primerjavi z mesečniki, ki žvižgajo med blagoslovom lipe, pljuvajo na policiste in vsepovprek grozijo s smrtjo. Verjetno Kučan in njegovi kdaj pomislijo, da ta ulična levica ni več njihova, da nimajo več veliko z njo. Ne nazadnje prav taka levica sama sebi jamo koplje, kar menda vidijo tudi politični analitiki s FDV.

Celotna kolumna je objavljena na portalu Požareport: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več