S partizani tipa Jenull bi bila Primorska še danes pod Italijo (Štrancar in Pretnar odgovarjata Jenulu)

Dr. Aleš Štrancar in dr. Gorazd Pretnar sta se kot potomca partizanov ostro odzvala na množični protest v imenu Osvobodilne fronte (OF).

Na protizakonitih protivladnih protestih na t.i. praznik upora proti okupatorju, ki temelji na povsem izmišljenem dogodku, je bil osrednji govornik mladi kulturnik Jaša Jenull.

Partizan bi ga oklofutal

Na to sta se odzvala dva ugledna znanstvenika, potomca partizanov. “Jaša Jenull, če bi te danes v današnji situaciji spoznal moj ded in stara mama in oče, vsi OF, bi ti primazal tako klofuto, da bi jo pomnil do konca življenja. Kot potomec njih, ki so se res borili za našo svobodo, ti povem, da sramotiš sebe, OF in da si infantilna sramota tega naroda,” je napisal mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar. Dodal pa je še zelo ostro oceno Jenullove osebnosti: “Pravnik dr. Boštjan M. Zupančič bi te umestil med aptamilce, jaz pa med narcisistično motene s hormonci poškodovano generacijo.” To je za izjavo dneva zjutraj izbral portal Požareport: KLIK.

Sodelavec OF bi mu z edino nogo dal brco

Znani ajdovski podjetnik in znanstvenik dr. Aleš Štrancar pa je dodal:
“Z dr. Pretnarjem se več kot strinjam. Moj stari oče, blagajnik lokalne OF, bi dodal še kakšno brco z edino nogo (eno je pustil leta 1915 v Rusiji) in brezdelneža nagnal kaj pametnega delat. S takimi osebki v partizanih bi bila Primorska še danes do Postojne pod Italijo.”

Še Možina

Na jutranjo objavo v Vipavski se je oglasil tudi doktor zgodovinske znanosti Jože Možina, avtor knjige Slovenski razkol: “Kot potomec primorskih domoljubov, ki so se res borili proti fašizmu, v času ko so komunisti še paktirali s Hitlerjem, se VEČ kot strinjam Štrancarjem in Pretnarjem.” Obregnil se je ob zgodovinsko dejstvo, da so slovenski komunisti 27. aprila 1941 še vedno podpirali pakt Stalin-Hitler. Osvobodilno fronto pa so ustanovili šele po napadu Nemčije na Sovjetsko zvezo nekaj mesecev kasneje. 

Foto: (c) Zavod Big, Tino Mamić
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več