Samopriznanje korupcije

Časnik Dnevnik je objavil celo vrsto laži o moji malenkosti. To je pomagalo izjemni porasti branosti portala Vipavska. S hvaležnostjo zato javnosti in kolegom (nenovinarskim, saj redno kršijo novinarski kodeks) sporočam natančne podatke o korupciji.

Ozadje, osebne povezave

Najprej naj pojasnim osebne povezave. V vladi je minister Matej Tonin, ki sem ga že osebno srečal. Z ministrom Jernejem Vrtovcem pa sva doma iz iste doline. Dobro se pozna z mojim očetom, ki ga celo povabil v NSi. Z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem pa se celo moja soproga pozna. Enkrat sva sedela skupaj na žuru, ko je on igral kitaro. Enkrat pa sva sedela na razdalji dveh metrov, ko je skupni prijatelj slavil rojstvo četrtega otroka. In oba sva večkrat z donacijami in prostovoljnim delom podprla Zavod Iskreni, lastnika portala Domovina. Osebno sem že večkrat javno povedal, da mi je gospodarski program NSi najbližji, ker najbolj zagovarja male podjetnike.

Oglaševanje za 499 evrov

In seveda sem zaradi teh tesnih povezav in simpatij bil tudi bogato nagrajen. Tako vsaj mislijo na Dnevniku.

Agencija Pristop je v časniku Vipavska, ki je izšel lani decembra v 10.000 izvodih, naročila dva oglasa za skupno ceno 499 evrov. Branost Vipavske je bila takrat okoli 30.000. Agencijo Pristop pa je najela vlada za nekaj svojih rednih kampanij. 

Korona je preprečila križarjenje

Zadnja Vipavska je izšla v nakladi 15.000 izvodov, kar je več od Dnevnika. V njej ni nobenega oglasa Pristopa. Pa saj ga ni bilo treba. 499 evrov je dovolj, da si, tudi ko odštejem stroške tiska in pošte privoščim dvotedensko križarjenje za našo celotno sedemčlansko družino. Bi že šli, a je korona.

PS

Zaradi topoumnosti vse večjega dela prebivalstva naj povem, da sta zadnja dva stavka napisana kot hec.

PPS

Zdaj sem se spomnil, da sem Cigler Kralju pomagal peti Mlakarjeve pesmi, tudi tisto o politiku Gvidu. Bil pa sem tudi na koncertu Iztoka Mlakarja, ki ga je v Dutovljah organiziral direktor Zavoda Iskreni Igor Vovk za Domovino.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več