Janša obiskal Štrancarja – slovensko znanje v ospredju svetovnega boja proti koroni

“Slovensko znanje je v svetovnem ospredju boja zoper Covid-19,” je premier Janez Janša povedal po srečanju z dr. Alešem Štrancarjem v Ajdovščini.

Predsednik vlade Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar sta obiskala ajdovsko podjetje Bia Separations, ki deluje v Ajdovščini. BIA Separations – Sartorius je vodilni razvijalec monolitne tehnologije in ekskluzivni proizvajalec kromatografskih kolon za proizvodnjo, čiščenje in analizo velikih biomolekul.

Ajdovski znanstveniki v ospredju svetovnega boja proti  covidu

Najbolj odgovorna človeka za boj proti epidemiji covid, minister in premier, sta pri dr. Alešu Štrancarju dobila informacije o cepivih proti covidu iz prve roke, saj prav ajdovsko podjetje sodeluje pri razvoju iz izdelavi nekaterih cepiv. Mnenje skupine znanstvenikov kroga dr. Štrancarja zato ni samo mnenje stroke, ampak izvedencev s konkretnimi izkušnjami.
Premier Janez Janša je obisk podjetja pospremil z zapisom na twitter omrežju: “Tehnologija in ljudje, ki v procesu proizvodnje cepiv zoper Covid-19 rešujejo zdravje in življenja.” Obenem pa je navedel, da “bolj čisto kot je cepivo, manj je možnosti za stranske učinke. Slovensko znanje v svetovnem ospredju boja zoper Covid-19.” Predsednik vlade in minister za zdravje sta se o izzivih prihodnosti danes pogovarjala z dr. Alešem Štrancarjem, dr. Renejem Faberjem, dr. Matejem Penco in dr. Jano Krapež Trošt.
Na poslopju stavbe, ki je bila nedavno razširjena s prizidkom, je po naročilu dr. Štrancarja tokrat prvič zaplapolala slovenska zastava.

Sporno cepivo AstraZeneca

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se Janša in Štrancar pogovarjala tudi o cepivu AstraZeneca. 

Kot sta portala Vipavska in Domovina že pisala, je Štrancar že pred meseci opozoril, da je cepivo AstraZeneca slabše kakovosti kot, denimo, Pfizer. To se je izkazalo kot “prerokba” v preteklih dneh, ko je je dokazalo povezanost Astre s krvnimi strdki. To cepivo, ki so ga evropske države vzele za najpomembnejše, pa v ZDA še vedno ni dobilo dovoljenja za uporabo.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več