Irena Vrčkovnik “Polepšaj mi ta dan”

Pevka Irena Vrčkovnik je pred dnevi predstavila svojo novo staro pesem Polepšaj mi ta dan. Gre namreč za pesem, ki je zaznamovala začetek njene kariere, vendar jo je zdaj ustvarila v novi različici.

»Ideja za priredbo pesmi Polepšaj mi ta dan se mi je že nekaj časa porajala v mislih. A dokončno sem se za to odločila v oddaji Moja pesem – tvoj glas na TV3, kjer smo Eva Hren, Rudolf Gas, Božidar Wolfand – Wolf, Mirna Reynolds, Reno Čibej in jaz prepevali pesmi drug drugega v spremenjenih priredbah. V oddaji, namenjeni mojim skladbam, si je Eva Hren izbrala prav to, eno mojih zgodnejših avtorskih pesmi. Priredba Rudija Gasa in tudi Evina interpretacija sta me takoj navdušili. Še isti večer sem prosila Rudolfa, če lahko uporabim njegov aranžma in na novo zapojem pesem, ki sem jo pred 30 leti zapela povsem drugače kot zdaj,« nam je zaupala Irena.

Pesem je dobila tudi videopodobo, in to kar v domači produkciji. Irenin partner Uroš je večino kadrov posnel kar s telefonom, nekaj pa njegov sin z dronom. Rdeča nit spota so milni mehurčki, ki se pojavljajo skozi pesem in ponazarjajo sedanji način življenja v mehurckih. »A hkrati vemo, da vsak mehurček enkrat poči,« pravi Irena in dodaja: »Pravzaprav je bila zame ta oddaja na TV3 zelo produktivna, saj sem izdala kar dve priredbi! Prva je bila priredba Kingstonov Non stop, ki sem jo odela v narodno-zabavne barve, zdaj pa še Polepšaj mi ta dan.«

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več