Zmagovalna zavest Zdravka Mamića: ko se v nogomet vmeša Marija iz Međugorja

Zdravko Mamić pač ni Karl Erjavec ali Miro Cerar, ki ko se poslovijo od šefovstva, svojo stranko tudi – zapustijo. Zdravko Mamić je po zmagi DInama rekel: če sem moral iti čez kalvarijo, da je Dinamo zato dosegel ta največji uspeh, se s tem strinjam: “Hvala, Gospe Međugorski in Bogu.”

Zdravka Mamića, ki ga lovi hrvaška policija in je zato emigriral v Hercegovino, ne poznam. Tudi nisva nič v sorodu. Dokazano za vseh 300 let, kar obstajajo pisni dokumenti. To velikorkat povem…

Seveda mi medijski nastopi Zdravka Mamića niso niti malo všeč. Čeprav so pristni in na moč zanimivi, so agresivni in arogantni.

Nedvomno tajkun pa ima nekaj, česar drugi nimajo. Talent neuklonljivosti. Sicer cepljen s koruptivnostjo, a talent je velik.

Zato je postal velik tudi zagrebški nogometni klub Dinamo. Ob korupciji, seveda, da ne bo pomote. A vendar, če samokritično pogledam mojega dragega Hajduka, je korupcije v Splitu enako ali še več. Vesel sem, da je Dinamo naredil obratno pot in postal relativno pomemben evropski nogometni klub. Zdaj je premagal slovitega londonskega velikana Tottenhama in se uvrstil v četrtfinale Evropske lige. Kakšen užitek je prebirati angleške medije, ki pišejo o senzacionalni zmagi Dinama z velikimi 3:0!

Nekdanji šef Dinama po svojem prisilnem odhodu ni nehal navijati za svoj klub. Zdravko pač ni Karl Erjavec ali Miro Cerar ali Tone Rop, ki ko se poslovijo od šefovstva, svojo stranko tudi – zapustijo. Zdravko Mamić je po zmagi rekel: če sem moral iti čez kalvarijo, da je Dinamo zato dosegel ta največji uspeh, se s tem strinjam. “Hvala, Gospe Međugorski in Bogu,” je dodal.

Celoten komentar je objavljen na portalu Domovina: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več