Dve levi evroposlanki sta skupaj z Novakovo Slovenijo v Bruslju pomazali z blatom kot še nikoli doslej

Če slovenske pomladne stranke ne bodo spremenile kadrovske politike do Bruslja, se bodo debakli v parlamentu še ponavljali in poglabljali.

Dve levičarski evropski poslanki sta kot nekdanji novinarki izdatno in uspešno pomagali, da se je Slovenija znašla na zatožni klopi. Čeprav pri eni opazimo pomanjkanje, pri drugi pa popolno odsotnost političnega talenta. Skupaj z Ljudmilo Novak, ki tvita, da je JJ v vojni z STA, sta Slovenijo v bruseljskih očeh pomazali z blatom bolj kot kdorkoli doslej.

To je pravzaprav presenetljivo, saj ima Evropska ljudska stranka (EPP) z naskokom največji delež poslancev v parlamentu. In med evropskimi birokrati ravno tako. Kako je možno, da v takšnem okolju slovenska vlada kotira tako nizko? Da jo kritizirajo celo poslanci EPP. Ne bo dovolj reči, da se je Evropska unija liberalizirala in da komisijo in parlament obvladujejo homoseksualni in drugi lobiji. Janša lahko s tem argumentom prepriča samo svoje najzvestejše podpornike.

V resnici gre za odsotnost dobre kadrovske politike glede Bruslja pri vseh slovenskih članicah EPP. Ali bolje, gre za odsotnost vsake kadrovske politike.

Kako malo štejejo SDS, NSi in SLS v Bruslju, smo videli že večkrat, ko je šlo za odnose s Hrvaško. Hrvaška HDZ ima zelo aktivno kadrovsko politiko, zato je v EPP in evropskih inštitucijah bistveno močnejša od slovenskega trojčka. Zato smo izgubili teran in arbitražo.

Še slovenski komisar v Bruslju ne pomeni veliko. Pomislimo na to, da je bila Ljubljana pripravljena za komisarko postaviti celo Alenko Bratušek, ki je z nastopom zaradi neznanja jezika in nekompetentnosti precej osramotila vso državo.  Za sedanjega komisarja pa nihče ne ve. Ali sploh obstaja?

Ali, dragi bralec, ki gotovo spremljate politiko, sploh veste, kako mu je ime? Ali bi, draga bralka, ki gotovo spremljate politiko, znali povedati za eno njegovo potezo v zadnjem letu?

Če slovenske pomladne stranke ne bodo spremenile kadrovske politike do Bruslja, se bodo debakli v parlamentu še ponavljali in poglabljali.

Celotna kolumna je objavljena na portalu Požareport: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več