Aleš Štrancar, kritični opazovalec (intervju)

Radio Slovenija je objavil intervju z dr. Alešem, Štrancarjem, odmevnim znanstvenikom direkotorjem in komentatorjem političnih razmer.

A v pogovoru z doktorjem biotehnologije se novogoriški dopisnik Valter Pregelj ni dotaknil samo njegove znanstvene in poslovne poti, ampak tudi zdajšnjiih epidemioloških in družbeno-političnih razmer. Gre namreč, kot pravi Pregelj, za ” kritičnega opazovalca in presojevalca, ljubitelja narave in očeta petih otrok s Planine pri Ajdovščini”.

Novico, da je nemška multinacionalka Sartorius kupila visokotehnološko podjetje Bia Separations iz Ajdovščine, je oktobra lani v Sloveniji prvi objavil spletni portal Domovina in v komentarju uredništva med drugim zapisal: “Pri prodaji Bia Separations enemu največjih svetovnih igralcev na svojem področju je jasno, da ne gre za denar, temveč za strateško potezo, ki bo temu izjemnemu slovenskemu podjetju omogočila pospešen razvoj in rast v svetovnem merilu.”

Temu nasezadnje v tokratni oddaji Odprto za srečanja pritrjuje tudi ustanovitelj in prvi mož nekdanje ajdovske gazele, danes podjetja z visokokakovostnimi delovnimi mesti in s 130-imi zaposlenimi, Aleš Štrancar.

Oddaja je objavljena tudi na spletu: KLIK

Vir: RTVS

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več