Uredniki na RTVS so kršili zakon

Pluralnost na RTVS je zapisana v zakonu, zato je bilo jutranje poročanje na državni RTVS ne le nedemokratično in neetično, ampak tudi protizakonito.

Zjutraj je glavni radijski dnevnik državne RTVS izzvenel novinarsko gledano povsem neprofesionalno. V nobeni novici niso prikazali več, ali vsaj dveh strani. Dveh pogledov z dveh zornih kotov. Vse novice so bile enostranske.
Povsem vseeno je, kaj si novinar misli o razpravi v Evropskem parlamentu. Važno je, da pralmentarno razpravo napove tako, da se sliši oba pogleda na to. Kako jo vidijo tisti z dense sredine in tisti z levice. Ne pa samo, kako jo vidijo oni, novinarji. Ki jo vidijo identično kot stranke politične levice.
Enostransko poročanje krši novinarski kodeks in programske smernice RTVS. Ker pluralnost na RTVS zahteva tudi zakonodaja, je bilo poročanje ne le nedemokratično in neetično, ampak tudi protizakonito.
Programski svetniki bi morali sprožiti disiciplinske postopke zaradi kršenja zakonodaje. To je njihova naloga, saj so varuhi promgramskih standardov, ki so jih v imenu države potrdili na Programskem svetu RTVS.
O tem bi morali razpravljati v Evropskem parlamentu, če bi hoteli govoriti o medijski svobodi v Sloveniji.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več