Manipulacija s strani Evropskega parlamenta

Vse kaže na veliko politično manipulacijo s strani Evropskega parlamenta, saj se tudi preko svoje pisarne v Sloveniji politično pristransko meša v notranjo politiko suverene države.

Z Evropskega parlamenta je prišla novica in vabilo novinarjem, naj spremljajo sestanek v Bruslju, na katerem bo glavna točka medijska svoboda v Sloveniji. Napisali so, da bosta govorila predsednik vlade Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti ter šest medijskih strokovnjakov. Potem pa so brez vsakega pojasnila poslali dodatno pismo, da politikov na sestanek ne bo in da bodo govorili samo strokovnjaki. Sta vladnika sploh potrdila udeležbo?

Podobno se je zgodilo z enim od strokovnjakov, edinim, ki ne izhaja iz levičarskega kroga. V razpravi naj bi govoril tudi dr. Matevž Tomšič predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP). A na ZNP ni nihče nič vedel, saj vabila sploh niso prejeli. Kaj šele potrdili udeležbo.

Tomšič je šele dan pred dogodkom ugotovil, da so mu vabilo sicer enkrat poslali, vendar se je znašlo v košu med nezaželeno pošto. Očitno je bila vsebina napisana tako čudno, da jo je računalnik prepoznal kot nevarno.

Skrajno čudno obnašanje Evropskega parlamenta meče čudno luč na svoje osebje, ki očitno razpravo o medijih prilagaja slovenski levičarski dnevni politiki. Osnova demokracije je namreč enakopravno izmenjevanje mnenj. V dialogu, posebej političnem, je nedopustno, da ima ena stran pet govorcev, druga pa enega. Vse kaže na veliko politično manipulacijo Evropskega parlamenta, saj se politično pristransko meša v notranjo politiko suverene države. Zelo nenavadno je, da se pri izbiri gostov niso posvetovali s pisarno v Ljubljani. Čeprav se pisarna velikokrat pokaže politično pristranska, to opažam v desetletjih spremljanja njenega dela, pa verjetno ne bi šla organizirat omizja, na katerem bi bilo razmerje v dialogu 5:1. 

Vabilo novinarjem je kot uradna govornica slovenske pisarne Evropskega parlamenta pošiljala Saša Golob. Sogovornike pa so že prej izbrali in povabili iz Bruslja. Forum organizira Skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, načel pravne države in državljanskih svoboščin. Delovna skupina deluje v okviru odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, v državah članicah EU pozorno spremlja položaj glede spoštovanja vrednot EU, zlasti v kontekstu nujnih ukrepov v boju s pandemijo covida-19. 

PS

Saša Golob me je 9. marca poklicala in protestirala zaradi zapisa. Pojasnila je, da je ona samo pošiljala, kar so pripravili v Bruslju in da ni ljubljanska pisarna izbirala in vabila gostov. Poslala je samo napovednik dogodka dan ali dva pred dogodkom, da bi novinarji lahko spremljali dogodek. Povsem enostranska in izrazito nedemokratična debata v Evropskem parlamentu se je torej zgodila predvsem zaradi Bruslja. Golobova trdi, da oni politični niso opredeljeni in da se obnašajo do vseh novinarjev, strokovnjakov in politikov enako. 

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več