Otrokova cerebralna paraliza je družino zelo povezala

Anže je prve tedne življenja preživel v inkubatorju. Ugotovili so, da ima cerebralno paralizo. Družinsko življenje se je v marsičem spremenilo, Anžetova bolezen pa je vse še bolj povezala.

Zaradi korone je lani odpadel tradicionalni 10. zasavski humanitarni tek, ki je bil namenjen za ozaveščanje, da med nami živijo tudi ljudje s cerebralno paralizo. A letos tek zagotovo bo,  v petek, 7. maja.

Celoten izkupiček bo šel za deseterico s cerebralno paralizo: Miha Šoštar, Uroš Koščak, Teja Repovž, Sebastjan Šafner, Anže Zorman, Liza Lavre, Adriana Kovačič, Emina Hodžič, Trbovlje, Aida Jašarević in Tatjana Lavrič. Med njimi je tudi Anže, sin Simona Zormana, ki nas je povabil v svoj dom v Šmarci pri Kamniku. Simon je tudi vodja glasbene skupine The Eccentric, katere član je tudi njegov starejši sin Tadej.

V skupini sta tudi Uroš Koščak in Miha Šoštar, ki imata cerebralno paralizo. Kdo vse so še člani zasedbe boste lahko slišali v pogovoru s Simonom, ki nam je tudi povedal, kako so v družini doživljalo rojstvo mlajšega sina Anžeta, ki je prve tedne svojega življenja preživel v inkubatorju. Že kmalu so se morali v družini soočiti s tem, da ima Anže cerebralno paralizo. Njihovo družinsko življenje se je v marsičem spremenilo, Anžetova bolezen pa je vse še bolj povezala.

Spregovoril je tudi o dobrih ljudeh, ki so družini pomagali priti do prepotrebnega hišnega dvigala za Anžeta, ki ga je bolezen posedla v invalidski voziček. Tudi zaradi tega, ker je bila njegova družina deležna dobrote, jo tudi sam prek organizacije humanitarnih projektov že dobro desetletje deli drugim, ki so pomoči potrebni. Tako kot pred leti njegova družina.

Zato se s svojo skupino že več let zaporedoma udeleži tudi zasavskih humanitarnih tekov. Ob koncu oddaje smo se na kratko pogovorili tudi z Anžetom. To je bil zanj prvi intervju. Med drugim je povedal, da mu šola na daljavo v času korone ni bila najbolj pogodu in da je sedaj bolj srečen, ko lahko vsak dan hodi v šolo.

Ogled oddaje:

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več