Za kakšno politiko sploh gre

Preprosti ljudje ne moremo razumeti, kako je sploh mogoče, da se sredi pandemije, ki ima že strašne posledice na naše življenje in bo gotovo tudi imela še kako porazne posledice za vse nas, tako na gospodarskem, družbenem področju kot tudi v čisto vsakdanjem življenju, politiki gredo take in drugačne vladne krize.

Človek se te dni upravičeno sprašuje, za kakšno politiko sploh gre, ko se sredi vsakovrstnih omejitev zaradi pandemije z virusom covid-19 znajde nemočen pred televizijskim ekranom, na katerem se vrstijo posegi politikov, ki zagovarjajo vladno krizo ali pa nasprotujejo vladni krizi, v kateri je sedanja Contejeva vlada.
Iste mešane občutke ima, če pogled upre v domovino Slovenijo, kjer na vse načine skušajo zrušiti Janševo vlado, katere edini greh je ta, da jo vodijo Janša in ljudje, ki po mnenju drugih ne bi smeli upravljati že itak kriznih razmer v Sloveniji.

Politiki ustvarjajo krizo

Preprosti ljudje, za kar se imamo, ne moremo razumeti, kako je sploh mogoče, da se sredi pandemije, ki ima že strašne posledice na naše življenje in bo gotovo tudi imela še kako porazne posledice za vse nas, tako na gospodarskem, družbenem področju kot tudi v čisto vsakdanjem življenju, politiki gredo take in drugačne vladne krize. Kot da ne bi videli, v kakšnem stanju se nahaja svet, kot da vsem ne bi bilo jasno, da bi morala biti prvenstvena vloga vseh političnih upraviteljev predvsem dobro, zgledno in vestno, pošteno delo v dobrobit vseh, ne pa iskanje lastnih koristi.

Vsi smo na isti barki

Kako daleč je to od papeževih besed, da smo danes vsi na isti barki, da se lahko rešimo le tako, če vsi skupaj sodelujemo in si skupno prizadevamo za odpravo pandemije, gospodarskih, družbenih in drugih krivic.
Te besede pišemo v torek zjutraj, 19. t. m., zadnje vesti govorijo o tem, naj bi Conte vseeno tudi v senatu dobil podporo, iz Slovenije pa prihaja vest, da je nesojeni kandidat za premiera umaknil “soglasje h kandidaturi za predsednika vlade do vzpostavitve pogojev za normalno delo vseh poslancev”, kar v preprostih besedah pomeni, da nima zadostnih številk, da bi zrušil Janšo.

Kaj lahko naredim

Kaj lahko naredi preprost človek, vsi mi, ko na lastni koži vidimo, da se naš glas in mnenje ne upoštevata? V tem trenutku lahko naredimo ogromno že tako, da upoštevamo navodila zdravnikov in strokovnjakov za boj proti virusu, veliko lahko naredimo, da smo topli, solidarni, človeški do soseda, še posebej pa do starejših, bolnih, invalidov in na rob potisnjenih ljudi. Ko bodo pa volitve, upajmo, da šele po pandemiji, bomo glasovali za tiste, ki dobro, pametno in pošteno upravljajo javne zadeve.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več