Brez sprememb ni sprememb.

Posebej ne v politiki.

Vlada je odlično zastavila spremembo, ki bi nevladnim političnim organizacijam, med katerimi so mnoge, ki še članov nimajo, kaj šele dejavnosti, odvzela politično podarjeni denar in ga vrnila v upravo davkoplačevalcem. Tako kot zakonodaja to predvideva. Pol odstotka dohodnine je spremenila v en odstotek, kar pomeni, da bomo državljani upravljali z 20 namesto z 10 milijoni evrov. Tako državljani mimo politike sami odločamo vsaj o delu davkov, ki jih plačujemo.

Strel v koleno

A kaj kot bo zdaj polovico teh dodatnih milijonov razdelila politično imenovana komisija. Namesto pet, bodo komisarji razdelili deset milijonov, zato bodo razni inštituti nestrpnosti z mirovnimi nazivi dobili še več kot pod levimi vladami. Temu se reče strel v koleno. Svoje koleno, kakopak. Vladno koleno.
Namesto, da bi vlada kulturnjake in petkovške, priklenjene na državne jasli, vsaj malce omejila, saj povzročajo veliko škodo ne le vladi, ampak tudi našemu zdravju, dobesedno, jih boža in tolaži. Tako kot vsaka desno-sredinska vlada doslej. Da se na tem področju ne obetajo spremembe v smeri večje transparentnosti tudi pod peto desno-sredinsko vlado, je danes, slabo leto po nastopu slovenske vlade, že jasno. Tudi ta vlada bo obdelovala vinograd, ga prekopavala in skrbno obrezovala, grozdje pa bodo pobrali drugi.

Desno-sredinska vlada gre še petič na led

Prav zaradi tega nevladno-medijskega političnega aktivizma še nobena desno-sredinska vlada doslej ni zmagala. Nobena še ni nadaljevala mandata. Niti ena od štirih. Zakaj bi bilo petič drugače? Zakaj bi bilo na naslednjih volitvah kaj drugače? 1+1 je pač 2, pa če še tako goreče molimo za drugačen rezultat. Osel ne gre dvakrat na led. Človek pač. Lahko tudi petkrat.

Naj ponovim besede pokojnega politika Edvarda Staniča. Brez sprememb ni sprememb.

Celotna kolumna je objavljena na portalu Požareport: KLIK.
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več