Politični poker s kartami pod mizo (www.Domovina.je)

Naslednji dnevi bodo, kljub prazničnim sprostitvam in kljub božičnemu miru, izjemno napeti, saj se odvija partija političnega pokra, s tako visokimi stavami kot še nikoli doslej. Kakšne karte imajo nasprotniki, je sicer bolj ali manj jasno, nihče pa ne ve, kaj igralci na levi polovici mize skrivajo – pod mizo. Samo kakega karika, da ga bodo v zadnjem trenutku zamenjali s karto v roki? Ali pa tudi nabit revolver, ki bo prinesel končno zmago, če se v kartah rezultat ne izide?

Že več mesecev je jasno, da levičarska opozicija nima ne glasov, ne želje, da bi zamenjala vlado Janeza Janše. Čeprav bahato napovedujejo, koliko glasov čez 45 imajo, pa so to prazne marnje. Če bi res imeli 46. glas, bi še isti dan vložili nezaupnico, tako namreč sovražijo Janšo. A v resnici se levičarskim strankam niti ne splača prevzemati vlade, ker bi jim to škodilo na naslednjih volitvah. Obenem bi vlada z Jožetom P. Damijanom, Karlom Erjavcem ali Fredijem Milerjem (slednjega sicer ni še nihče omenil, a v njegov prid govori logika stvari) ustavil kariero vsakega od prvakov levičarske opozicije.

Računica je preprosta. Žal pa v tej enačbi nastopa še ena neznanka. To so tiste karte, skrite pod mizo. Podkupnine v astronomskih zneskih. V igri so namreč milijoni. Če milijoni ne bodo dovolj, pa priskoči na pomoč revolver. Grožnja. Poslancem in njihovim najbližjim. Bojan Požar pravi, da o podkupovanju poslancev poročajo tudi tuje obveščevalne službe v Sloveniji. To pomeni, da so zneski res visoki.

Celoten komentar je objavljen na portalu Domovina: KLIK.

Komentarju lahko prisluhnete tudi na Radiu Ognjišče:

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več