Ko zaradi smeha skorajda padeš s stola

Če se samo spomnim trenutka, ko sem slišal, da je nekdo bil resno rekel, da je Erjavec najboljši zunanji minister vseh časov, mi gre spet na smeh. Saj je res, da papir prenese vse, a vendar, da neizobraženega in netalentiranega prvega človeka diplomacije razglasiš za najboljšega! To se lahko zgodi samo v Sloveniji.

In zdaj se takega človeka enako brezsramno ponuja za predsednika vlade. Da bi se nam še v Bruslju smejali. Si predstavljate, kako bi vodil sestanek šefov predsednikov vlad EU – s prevajalcem? Kot na KItajskem v času Maucetunga. To bi tudi v Bruslju sprožilo vale smeha. Nam ob tem sicer ne bi šlo na smeh, tako kot nam ni šlo na smeh ob nastopu Bratuškove, ko si je, tudi brez vsake osnovne izobrazbe glede EU, zaželela postati evropska komisarka.

Ko vidim, kako se mediji in levica zaganjajo v vlado, pa mi ne gre več tako na smeh. Delajo namreč izjemno škodo. Jasno je, da Erjavec ne more postati novi predsednik vlade, pa če si to še kako želi. Lahko pa bo globoki državi uspelo (pod)kupiti manjkajočih pet glasov v parlamentu, da Erjavec s konstruktivno nezaupnico postane mandatar. Ni veliko možnosti za tak razplet, nekaj pa vendarle.

Vlade trenutno samozavanemu kandidatu za mandatarja v parlamentu sicer skoraj gotovo ne bo uspelo potrditi. Burek koalicija si je, z izjemo Luke Mesca, sploh ne želi. ZAradi visokih vložkov, pa se to lahko spremeni. Potem nas bo minil smeh, saj bo država nadaljnega pol leta brez operativne vlade, med epidemijo pa bo treba na volitve.

Tu je posnetek, ko sem ob citirani izjavi o najboljšem slovenskem zunenjem ministru vseh časov zaradi napada smeha skoraj padel s stola:

 

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več