Ekološke jaslice – čokoladne

U srejdi Wajdušne

Letošnji advent, oziroma veseli december, kot so štiri predbožične tedne preimenovali tisti, ki jim ni mar za tradicijo, je čas pričakovanja božiča. Rojstva Boga. Malega Boga, Božiča. Da je čakanje lažje, si radi privoščimo kaj sladkega. Stojnice na adventnih sejmih se zato šibijo od najrazličnejših sladkih dobrot. Letos sicer ne…

A vendar korona izdelovanja sladkih mojstrov ni ustavila. Izdelovalcev čokolade na glavnem ajdovskem placu ni ustavila niti večletna blokada ajdovskega placa, kaj šele korona. Še naprej izdelujejo najrazličnejše domače čokolade, tudi v obliki šampanjca, pištole, razglednice z ajdovskim gradom ali avtomehanikovega orodja. Vse to imajo na glavnem placu v Ajdovščini, v baru B52 (Erilo, d.o.o.), kjer prodajajo svojo domačo čokolado, v teh časih samo za domov.

Če bi priredili tekmovanje v izvirnosti sladkarij, bi gotovo eno od najvišjih mest zasedle jaslice. Ročno oblikovane in pobarvane.

Ekološko, brez odpadkov

Ideja ni samo izvirna, ampak tudi ekološka. Ob svečnici, ko ljudje podiramo jaslice in jih postavljamo v škatle, te pa potem tlačimo na dno omare, pa zaposlenim v ajdovskem podjetju Erilo tega ne bo treba početi. Jaslice bodo preprosto – pojedli.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več