Naučimo se živeti odgovorno!

Po svetovnem spletu se širi videoposnetek neke gospe, ta izraz rabim samo zaradi spoštovanja do vas, drage bralke in bralci, ki na ves glas na prepolni morski plaži kriči: “Nun c’e’ coviddi, coviddi nun c’e’!” Gospa je že poleti kričala na časnikarja, da virusa covid-19 ni, prav gotovo bi nanj vpila tudi danes, ko je ves svet v primežu pandemije in vsak dan poslušamo strašljive številke, koliko novih okužb je po svetu in zadnje čase vse več tudi pri nas.

Že Umberto Eco je pred dobrim desetletjem napovedal, da bodo socialna omrežja na svetovnem spletu samo povečala širjenje neumnosti in bedarij, saj ima na internetu vsak idiot pravico in, sam je o tem tudi prepričan, dolžnost, da širi vse tisto neumno in vulgarno, kar je včasih bilo slišati le v kakem zakotnem baru ob šanku in je tam za vedno tudi ostalo. Tudi med nami imamo take, ki kot omenjena gospa, nenehno na glas širijo neumnosti in vseh vrst bedastoče, medtem pa je pandemija s koronavirusom prešla v drugo fazo, nekateri pravijo, da se niti prva še ni končala!

Vse več držav se odloča za nove omejitve, med njimi sta tudi Italija in Slovenija, ki imajo vse namen preprečitve večjega števila okužb, ki bi za posledico imele pravo sesustje najprej zdravstvenega in nato družbenega sistema. Navodila so jasna, problem je v tem, da se jih veliko število ljudi ne drži, zaradi tega nove okužbe. Tudi našo skupnost so prizadele, pa naj gre za naše šole ali zbore, naj gre za posameznike ali večje skupine. Vsaka nova okužba pomeni, da se mora ustaviti in biti v karanteni družina okuženega, njegovi sodelavci in tako naprej.

Zato še enkrat ponavljamo, da se moramo z virusom covid-19 naučiti živeti, da se moramo držati navodil in uredb vlade. Ne gre samo za nas, gre tudi za naše bližnje, še posebej za najbolj ranljive, starejše, bolne. Ne bo padel svet, če ne bomo imeli kake prireditve in tudi zaradi odpovedanih koncertov ne, pomembno je, da se širjenje okužbe z virusom covid-19 čim prej ustavi! Naučimo se živeti odgovorno in upoštevajmo navodila vlade in zdravnikov!

Uvodnik tednika Novi Glas: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več