Ustvarjalec stoletja: BIA Separations

BIA Separations je prejela mednarodno priznanje Ustvarjalci stoletja za razvoj idej, inovacij in investicij v srednji in jugovzhodni Evropi. “S ponosom lahko povemo, da ste junaki svojega časa,” je žirija za priznanja napisala dr. Alešu Štrancarju ob priznanju, ki je zaradi epidemije korone niso podelili v Dubrovniku, ampak poslali po pošti.

Med 627 predlogi iz devet držav je komisija za izbor izbrala 54 najboljših. Med njimi tudi ajdovsko podjetje BIA Separations, ki je nedavno presenetilo javnost zaradi prodaje. Avstrijski lastniki so podjetje prodali nemškemu velikanu Sartoriusu za vrtoglavih 360 milijonov evrov.

Do konca leta bo BIA podvojila prodajo in dobiček. Devet milijonov evrov lastnih sredstev so vložili v razširitev poslovne stavbe, ki bo podvojila svojo površino. “Nismo jemali kreditov, nismo vzeli državne pomoči in je tudi ne želimo, saj bi nas to samo oviralo pri doseganju načrtov in ciljev,” je povedal dr. Aleš Štrancar v intervjuju, ki je ob tej priliki izšel v strokovni reviji Perspektive. Intervju bomo prevedli jutri objavili tudi na našem portalu.

Mednarodni ekonomski forum Perspektiva, je podjetju BIA Separations podelil priznanje ‘ustvarjalci za stoletja’ za razvoj ideje, inovacije in investicije v podjetništvu v srednji in JV Evropi za leto 2019. S priznanjem želijo organizatorji okrepiti ugled vizionarjev in voditeljev prihodnosti, ki so z neustrašnostjo, delom, znanjem, kreativnostjo in vrhunskimi rezultati, glavni motor napredka družbe.

Potencial, ki bo odmeval v generacijah za nami

BIA Separations je po septembrskem zlatem priznanju za najboljše inovacije Severne Primorske, prejela še mednarodno potrditev za izjemno razvojno in podjetniško zgodbo. Aleš Štrancar, direktor BIA Separations, se je regijskega priznanja razveselil, saj v prostoru dviga zavedanja o potencialu njihove tehnologije:

»Podobno kot v naši panogi velja, da lahko od začetka razvoja inovacije do njene dejanske uporabe na trgu mine desetletje, tudi v BIA Separations po dvajsetih letih trdega dela in odrekanja, danes iz ozadja prestopamo v prvo vrsto na svetovnem odru. Mednarodno priznanje je predvsem nagrada in potrditev za potrpežljivo delo naših vrhunskih strokovnjakov. Želim si, da tako končno dvigamo zavedanje, na kakšnih temeljih se lahko razvija naša regija. Sloveniji pa postavljamo most v svet, saj v njenem okolju razvijamo potencial, ki bo odmeval v generacijah za nami

Več kot 600 nominirancev v celoletnem izboru

Prof. dr. Siniša Zarić, predsednik Mednarodnega odbora za nagrade in priznanja ‘ustvarjalci za stoletja’, je v podelitvi zapisal, da so prejemniki letošnjih nagrad »tvorci razvojnih izzivov našega časa«. Ti so bili tudi skrbno izbrani, saj je celoten izbor potekal kar 12 mesecev.

Mednarodni ekonomski forum Perspektiva, s sedežem v Dubrovniku, nagrade podeljuje v sedmih kategorijah, v katerih se je letos za priznanja potegovalo kar 627 kandidatov. 15-članska neodvisna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki za ekonomijo, marketing, management, finance in podjetništvo, je priznanja podelila 53 najboljšim organizacijam, podjetjem in posameznikom iz sedmih držav. Podelitev v živo bo zaradi covid-19 prihodnje leto v Dubrovniku.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več