Bolezen je politika postala

Epidemija korone se je v zadnjih tednih razmahnila. Prehiteli smo Hrvaško, ki ima še enkrat več prebivalcev, kjer se je druga val korone začel že mesec dni pred Slovenijo. Ukrepi v obeh državah so podobni. Hrvaška je na slabšem zaradi velikanskih porok, velikih nočnih klubov ob morju, zelo obiskanih pogrebov, nogometnih tekem in zaradi bližine Bosne.

Če se korona pri nas hitreje širi kot na Hrvaškem, čeprav so ukrepi podobni, je potemtakem posredi nekaj drugega. Obnašanje ljudi. Če se opozicija iz dneva v dan posmehuje zdravstvenim ukrepom in to veliki mediji še razpihujejo, ima to velik učinek. Posebej na milijon Slovencev, ki volijo levico.

Potem pa Marjan Šarec za epidemijo obtožuje – Janeza Janšo. Opozicija je bolezen spremenila v politiko. To je bolno. Pa tudi ne najbolj inteligentno. Tudi zagrizeni levičarji namreč vejo, da je nasprotovanje maskam politični spin levičarjev.

Največji zaveznik Janeza Janše so dejansko prazne ali celo neumne ideje opozicije. Najbolje, da je premier čimbolj tiho, saj bodo petkove ideje, imena novih mandatarjev in Šarčeve izjave same potopile opozicijo.

Zadnja ihta celotne levice zoper vlado JJ, tako tiste s koles, iz medijev, parlamenta in podzemlja, kaže predvsem eno. Da vlada dela zelo dobro in očitno ogroža globoko državo.

Bi pa bilo treba petkove aktiviste, ki ogrožajo celotno zdravje državljanov, postaviti v okvire zakona. Uveljaviti pravilo, da oni ne morejo biti iznad zakona samo zato, ker so skrajni levičarji. Bojim se, da si vlada tega ne bo upala. Bomo videli, je rekel ta slepi.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več