Dr. Aleš Štrancar, vnuk partizana, piše Zvezi borcev

Dr. Aleš Štrancar, znanstvenik in gospodarstvenik, ustanovitelj in direktor mednarodnega visokotehnološkega podjetja BIA Separations s sedežem v Ajdovščini, je napisal Titu Turnšku, predsedniku zveze takoimenovanih borcev (ZZB) pismo kot ponosni vnuk sodelavca Osvobodilne fronte (OF). Pismo je bilo prvič objavljeno prav na blogu Mwoja besejda, 3. avgusta 2018, potem pa so ga povzeli mnogi drugi slovenski mediji. Ob velikem dogodku, prodaji podjetja BIA Separations za vrtoglavih 360 milijonov evrov, pismo ponovno objavljam, saj izjemno povedno kaže stanje duha v slovenski družbi in politiki.
Pismo Štrancarja
Tovariš Tit Turnšek,
Tvoji napadi na dr. Možino in dr. Dežmana presegajo vse meje dobrega okusa in sramotijo vse resnične borce za svobodo, vključno mojega starega očeta, ki je štiri leta nosil glavo na tnalu, ko je zbiral sredstva za OF ter hrano za partizane. Nikoli, prav nikoli pa se ni strinjal z medvojnimi in povojnimi ideološkimi poboji. To je bilo delo krvavih zveri, tako na eni, kot na drugi strani.
Kot njegov vnuk, ponosen na dejanja svojega starega očeta, ti prepovedujem, da govoriš v imenu VSEH borcev. V kolikor s takimi nizkotnimi napadi ne boš prenehal te bom prisiljen kazensko ovaditi saj v slovenskem narodu vzpodbujaš in širiš sovraštvo ter hujskaš ljudi. Verjamem, da ti je današnja slovenska zakonodaja poznana.
Zgodovina nikomur ne oprošča, ne bo niti tebi, niti meni. In čez 30, 40 let bo nek drugi zgodovinar in nek drugi novinar govoril o tvojem primitivizmu! Temu ne boš ubežal.
Lep in spokojen dan,
Aleš Štrancar
Moj post scriptum
Nomen est omen. Možina je možina, zato se nikoli ne vda. Oče Jožeta Možine Franc je tudi med vojno pomagal partizanom, zato je bizarno, da zveza takoimenovanih borcev uprizarja tak pogrom. Več o Francu Možini pa v temle članku:
https://tinomamic.blogspot.com/2012/09/mozina-je-mozina.html

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več