V Vipavi Modrijani, v Ljubljani biciklisti!

Kaj je tu narobe? Pa še kako hudo je tu narobe, ker so za državljane iste države Slovenije dvojna merila. In do danes ga ni še junaka, ki bi nam povedal zakaj mora biti tako ali zakaj  tako ni prav!

V soboto, 22. avgusta sem se v Vipavi udeležila odličnega nastopa »Modrijani osebno«, ki je bil v atriju Lanthierijevega dvorca. Organizacija je bila brezhibna, prijavljena, kot se šika. Udeleženci smo dobili številko sedeža, bili poučeni in to večkrat, kako se moramo obnašati ob vstopu na prireditev, med odmori, v toaletnih prostorih in ob izhodu iz prireditvenega prostora. Vsi smo nosili obrazne maske in sedeli na sedežih, ki so bili drug od drugega oddaljeni dva metra in označeni s številkami. Tako se je zgodilo vse po črki zakona. Že ko sem vstopala na  prizorišče, zaslišim novico, da je prišla neka kontrola glede izpolnitve vseh pogojev boja proti corona virusu, ki veljajo za javno prireditev. To nam je potrdil na začetku programa tudi član ansambla in veselo dodal, da se prireditev lahko začne, ker so izpolnili vse pogoje za tako prireditev na prostem.

Tako smo bili zadovoljni poslušalci in tudi organizatorji prireditve. Publika se je kmalu ogrela. Vesela slovenska pesem je zadonela na odru in odmevala daleč na okoli po Vipavi. Naša voda reke Vipave pa  nam je hladila vroč avgustovski večer. Modrijani so poskrbeli, da nam je bilo toplo tudi v srcih in dušah in radi smo se pri petju tudi oglašali. Zato hvala Modrijanom za tako lep večer. Pa še kdaj pridite v Vipavo!

Sedaj pa gremo v Ljubljano, kjer so se samo dan prej, to je v petek, v isti državi in to v prestolnici Slovenije, spet zbirali že dolgo znani biciklisti in njim podobni somišljeniki. Ob vsakem njihovem shodu smo točno obveščeni preko naše nacionalne televizije, ki se zelo trudi, da nas o tako važnem, neprijavljenem shodu, v času hude krize korona virusa, obvešča. Novinarka je takoj  našla udeleženko tega shoda, da je odločno povedala vsej Sloveniji, da ona lahko gre kamor hoče, ob vsakem času, in na vsak kraj in da njej ne bo nihče tega prepovedal, ker hoče biti svobodna v tej državi. Torej je to dokaz dvojnih meril organov, ki skrbijo v  naši državi za red in mir oz. da sprejeti zakoni ne veljajo za vse državljane. Naj mi kdo pove zakaj je tako in kako dolgo bo še tako! Zakaj so morali Modrijani za javno prireditev izpolniti vse predpisane omejitve oz. pogoje za javno prireditev, vrli biciklisti v Ljubljani, pa tega do danes niso še storili, pa jih nihče še ni prijavil organom, ki so za to pristojni. Še več, naša javna TV hiša hudo skrbi za njihovo zaščito, popularnost in izredno državotvornost. Torej veljajo v  praksi v Ljubljani  in še po nekaterih drugih mestih, drugi zakoni kot v Vipavi!

V Vipavi smo res imeli Modrijane, ki so se držali vseh zakonskih pravil v času hude krize korona virusa. V Ljubljani  med  biciklisti in njihovimi somišljeniki pa,  žal, modrijanov, nisem videla.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več