Srečanje zbirateljev Soške fronte

Društvo Soška fronta Nova Gorica letos organizira že 10. razstavo starin iz časa I. svetovne vojne. Namen razstave je, da obiskovalci dobijo vpogled na takratno življenje vojakov na frontah. Zraven bo možen tudi ogled muzeja na prostem.

Društvo Soška fronta je največje tovrstno društvo v Sloveniji, ustanovljeno dve leti po osamosvojitvi Slovenije, z namenom raziskovanja in ohranjanja spomina na zapuščine soške fronte. Namen je povezovanje zbirateljev, najditeljev, poznavalcev in tudi raziskovalcev s pristojnimi institucijami Goriški muzej in z Zavodom za varstvo naravne in kulturne dediščine Gorica.

Vse bo potekalo v nedeljo, 13. septembra 2020 med 9. in 16. uro v okrepčevalnici muzeja Sabotin, ki je bivša karavla ali vojaški objekt za nastanitev obmejnih enot Jugoslovanske ljudske armade.

Možen bo ogled manjšega muzeja I. svetovne vojne in muzeja na prostem. Poleg tega nas bodo tam pričakali in sprejeli predstavniki ponazoritvenih skupin vojsk I. svetovne vojne in nam predstavili vojaško življenje med prvo svetovno vojno.

Prikazali bodo tehnično službo (kovačija). Lahko se bo okušalo hrano iz vojaškega kotla. Zraven bo razgled na okolico iz opazovalnice in rekonstrukcija protiletalske obrambe.

Srečanje bo popestrila menjava in prodaja vojaških starin. Pri tem lahko sodelujemo tudi sami in predmete ki bi jih radi razstavili, menjali ali prodajali prinesemo s sabo. Organizator naproša, da se rekvizite razstavi na mizi ob avtu.

Pandemija novega koronavirusa lahko prinese nepredvidene okoliščine, zato je dobro pred srečanjem preveriti najnovejše informacije na njihovi uradni spletni strani.

Za dodatne informacije o dogodku je na telefonu in elektronski pošti dostopen tajnik društva Egon Valantič (031 854 521, egon@prohereditate.com).

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več