Pipistrel z Microsoftom ustvaril nov simulator

Tehnološki velikan Microsoft je sodeloval s Pipistrelom pri projektu mednarodnega pomena. Slovensko Pipistrelovo letalo Virus SW 121 je dodano h letalom v novi zelo pričakovani različici Microsoftovega simulatorju letenja (Microsoft Flight Simulator), ki bo za širšo javnost izšel v drugi polovici avgusta.

Pipistrel je v svojih treh desetletjih delovanja in razvoja zrasel iz protizakonitega garažnega hobija v mednarodno znanega proizvajalca malih letal, ki ga največje svetovne letalske oblasti priznavajo. Njegov ustanovitelj je doma s Primorske Ivo Boscarol, ki navdušenec nad motornimi zmaji. Pipistrel je naredil ogromno velikih korakov v letalski tehnologiji. Med drugim je uvedel kompozitno tehnologijo v ultralahka letala in lahka športna letala. Dosegli so prvi polet popolnoma električnega dvo- in štirisedežnega letala.

Podjetje Microsoft  je eno od svetovno vodilnih podjetij s področja informacijskih tehnologij. Sodi med najpomembnejše razvijalce računalniških programov in sistemov s katerimi zagotavljajo varno in učinkovito poslovanje podjetjem in posameznikom po celem svetu.

Sam projekt je izboljšanje računalniškega simulatorja, ki poustvari svet na izjemno visoki ravni podrobnosti. Uporabniki bodo lahko preizkusili po besedah proizvajalca let v realističnem okolju in pristanek na lokalnih ali mednarodnih letališčih. V nabor letal letal so dodali tudi letalo  Virus SW 121 slovenskega proizvajalca Pipistrel.

Letalo Virus SW 121 je najnaprednejše letalo v svoji kategoriji.To je rezultat več kot dveh desetletjih izkušenj s področja razvijanja energetsko učinkovitih motornih letal, ki sledijo filozofiji jadralnega letala. Aerodinamika je tako natančna, da omogoča let z najnižjo močjo, hrupom in porabo goriva. Potrjene ima najboljše lastnosti letenja v svoji kategoriji. Uporablja ga tudi Indijska vojska za usposabljanje pilotov in nacionalni korpus.

Simulator je pohvalila tudi solastnica in poddirektorica Pipistrela rekoč: “Simulator je bil deležen mnogih pohval in odobravanja tako s strani letalske skupnosti kot tudi od računalniških uporabnikov zaradi izjemno realističnih prizorov, revolucionarnega vremenskega sistema in natančnega prikaza različnih tipov letal.”

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več