Sporočilo glede Thompsona, ki je bilo cenzurirano

Sinoči se je v oddaji TV Tednik izkazalo, da se je moja napoved uresničila. Prosili so me za mnenje, potem pa namesto tega objavili iz konteksta iztrgane stavke. Čeprav je novinarka obljubila, da tega ne bo naredila. Tako pa je poteptala novinarski kodeks, saj je prelomila obljubo. Kodeks je bil kršen tudi zato, ker je bila objavljena samo ena plat zgodbe. Za izjavo o hrvaškem pevcu so prosili društva Židov in Srbov, ki živijo v Sloveniji, Hrvatov pa ne. Pa saj nima smisla izgubljati besed o ponovni kršitvi Programskih standardov RTVS, če se to dogaja vsak dan. Večkrat na dan.

Za izjavo me je novinarka vprašala, ker sem javno napovedal, da bom šel na koncert. Potem pa ni objavila, zakaj bi šel. Zato naj tukaj ponovim:

Tisti, ki skušajo vnaprej prepovedati rock koncert, kjer gotovo ne bo ustaške ikonografije, v isti sapi kričijo Smrt janšizmu. Iz teh istih krogov prihajajo tudi mnogi, ki si upajo reči: Premalo smo jih pobili. Cenzorje v resnici moti dvoje. Thompson se na svojih koncertih spodbuja ljudi, naj imajo radi Boga in domovino. Bliža se 29, obletnica slovenske zmage nad srbsko okupacijsko armado. To mediji in levičarski politiki potiskajo na obrobje, ker jim je domovina odveč. Napad na Thompsona je posledično napad na osamosvojitveno vojno.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več