Začela se je vseslovenska molitev za domovino

Pred tremi desetletji smo se Slovenci odločili za demokracijo in pred 29. leti smo razglasili samostojnost in neodvisnost Slovenije. Tako bomo na letošnji dan državnosti obhajali 29. rojstni dan naše države Republike Slovenije.

Tudi letos vabimo vse Slovence – tako doma kot tudi po svetu in vse sodržavljane, da s hvaležnim spominom na te dogodke in s prošnjo za domovino Slovenijo v molitvenimi devetdnevnici pred dnevom državnosti. Letošnja molitev za domovino poteka pod geslom Skupaj za skupno dobro – s teboj bomo zmogli. V času devetdnevnice, zlasti v 24 urah molitve in posta za domovino, Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene ljudi molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga sedanjem času še kako potrebujemo. Prav vsak lahko doda kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini poklonili ob njenem prazniku.

Molitvena devetdnevnica bo potekala od 16. junija 2020 do vključno 24. junija 2020. V času devetdnevnice povabljeni, da po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih molimo za domovino. V času devetdnevnice se bomo vsako jutro ob 5.00 povezali v živi rožni venec, ki ga bomo skupaj s slovenskimi škofi molili tudi preko valov Radia Ognjišče.

24 ur molitve in posta za domovino bo letos od torka, 16. junija 2020, od 17.30 ure do srede, 24. junija 2019, do 17.30 ure, ko bodo slovenski škofje v ljubljanski stolnici darovali zahvalno sveto mašo za domovino.

Osrednja 24-urna neprekinjena molitvena veriga bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja od torka, 23. junija 2020, od 17.30 ure do srede, 24. junija 2020, do 17.30 ure, pri kateri bodo sodelovale različne katoliške organizacije, združenja, gibanja in skupnosti.

Mateja Maček

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več