Igor Gošte povsem odkrito v novi knjigi

Izšla je knjiga V zakulisju. Gre za deveto knjigo Igorja Gošteta, pisatelja, publicista in dolgoletnega televizijskega urednika in novinarja. Svoje privrženosti demokraciji ni nikoli skrival, kar je stalnica njegove kariere.

Igor Gošte: V zakulisju

 

Ob izidu je Gošte povedal: “Knjiga nikakor ni bila napisana na hitro, kar nekaj časa je nastajala. To knjigo so pravzaprav pisali tisti, s katerimi sem delil srečne in manj srečna obdobja svojega življenja, ki je tesno povezano z mediji. Čeravno je knjiga razdeljena na poglavje, katera lahko prebirate čisto samostojno, je najbolj primerno, da knjigo prebirate po vrsti, tako kot so v knjigi objavljena.”

Avtor je knjigo predstavil tudi v video predstavitvi: KLIK.

V knjigi so naslednja poglavja: Huda jama, prehuda jama, Preden sem prišel na ETV, Kri ni voda, Dalmatinec Ivan Mamić, Reporter, Človek z napakami, Moji sodelavci in oddaje, Denar, sveta vladar, Varstveno delovni center, Zgodbe, ki jih piše življenje, Zasavski Janez Drnovšek?, Misijonar, Je čas, ko se je treba posloviti, Humanitarni teki, Za konec še Skok v šport, Za konec.

V spremni besedi je Silvester Šurla zapisal: “Igor Gošte je kmalu po odhodu z ETV začel pisati novo zgodbo, ostal je zvest samemu sebi, izbral je težjo pot. O tem tudi govori ta knjiga, ki je morala biti napisana. Sam pa po prebranem takoj vzamem nazaj svoj pomislek, ko mi je povedal, da jo počasi zaključuje. – Kdo pa danes sploh še bere knjige, – sem nepremišljeno izustil, namesto da bi se ugriznil v jezik. Stare časopise se običajno vrže stran, knjige, kot pričevalke nekega časa, pa ostanejo.”

Knjigo lahko naročite pri avtorju na naslovu: igor.goste@siol.net

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več