Požar: Vrtovec porazil Golobiča

Bojan Požar je na svojem portalu Požareport objavil naslednjo novico: “Ekskluzivno. Kaj se je v resnici zgodilo na Sodu. Na kratko, minister Vrtovec : trojka Golob-Ribič-Šalamun – 1:0!”

SODO je državno energetsko podjetje, sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo. Sedež podjetja je v Mariboru. Požar, verjetno najbolj obveščen novinar v državi, še pravi: “Zdaj že razvpito – državno energetsko družbo Sodo namesto predvidenega Viktorja Tajnška začasno, kot vršilec dolžnosti direktorja, prevzema Stanislav Vojsk, nekdanji direktor Elektra Maribor. Toda zakulisje se je dogajalo na polno, lobiji in lovke tudi, na koncu pa naj bi svoje dosegel Jernej Vrtovec, novi minister za infrastrukturo (NSi), ki naj bi porazil famozno trojko ali pač, recimo, tudi nenačelno interesno “koalicijo SDS+(nekdanji) Zares”.

In nadaljuje, da je po odstopu premierja Marjana Šarca najprej skušala SOD prevzeti Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo. Potem pa je podjetje skušala prevzeti “znana trojka, Robert Golob (Gen-I), Andrej Ribič (Elektro Ljubljana, politično pa Zares) in Igor Šalamun, ki sta ga Golob in Ribič sprva videla tudi kot direktorja Soda”. Požar trdi: “Ampak Šalamun je imel še eno posebno nalogo: kot nekdanji kader SDS je poskušal tej zakulisni operaciji Goloba in Ribiča zagotoviti podporo – SDS. Toda pri tem je Janševi stranki zamolčal pomembno dejstvo, da je Viktor Tajnšek praktično že eno leto na bolniškem staležu, kar ga sicer, Tajnška namreč, ne ovira, da se ne bi občasno pojavljal na sedežu Elektra v Ljubljani, na kavi pri direktorju Andreju Ribiču in celo v častni loži med športnimi prireditvami v ljubljanskih Stožicah.”

Več podrobnosti o zgodbi je Požar objavil na portalu: KLIK

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več