Nadomestni poslanec je spet Vipavec

Novi poslanec v parlamentu je vipavski politik Andrej Černigoj, doma iz Vipavskega križa.

Na poslansko mesto Jerneja Vrtovca, ki je psotal minister, je prišel drugi, ki je v okviru stranke Nova Slovenija na Primorskem dobil največje število glasov. Natančneje, najvišji delež glasov, saj število glasov v vseh okrajih ni enako. Černigoj ni kandidiral doma, ampak v Ilirski Bistrici, ki je za stranko običajno drugo najboljše v volilni enoti. V Bistrici je tudi sicer politično aktiven, saj je član občinskega sveta.

Andrej Černigoj se je rodil 12. 04. 1983 v Šempetru pri Gorici. Je univerzitetni diplomirani politolog, smer analiza politik in javna uprava.

Leta 2005 je postal predsednik Kluba Ajdovskih študentov in dijakov, leto kasneje je postal vodja Dijaške organizacije Slovenije, nato pa član glavnega odbora Študentske organizacije Slovenije. Najprej je delal v Mercatorju, nato v družinskem vinarstvu, slednjič pa je postal asistent evropskega poslanca Lojzeta Peterleta.

Leta 2015 je postal vodja Fundacije Lojzeta Peterleta, ki je večjemu številu mladih pomagala pri izobraževanju. Bil je izvoljen v Izvršilni odbor stranke NSi, na lokalnih volitvah 2018 pa je postal občinski svetnik v občini Ilirska Bistrica.

Andrej Černigoj je poročen in oče hčere. V svojem prostem času se najraje ukvarja z vinogradništvom in tekom. Na Facebooku smo našli nekaj njegovih fotografij, ki jih tu objavljamo.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več