Magajna: “Odstop smo lahko pričakovali”

Pred vami je prvi del oddaje (KLIK), v kateri smo gostili nekdanjega poslanca Tomšič-Pučnikove SDZS Andreja Magajno, ki se trudi oživiti neko Novo socialdemokratsko stranko, ki bi delovala na temeljih Tomšič-Pučnikovih socialdemokratov, in ki ne bi delovala na temeljih nekdanjih komunistov. Čisto v uvodu oddaje, ki je bila posneta na dan, ko je bil v Reporterju objavljen njegov intervju in na dan, ko je odstopil predsednik vlade Marjan Šarec, je seveda komentiral aktualno politično dogajanje pri nas.

„Odstop smo lahko pričakovali. V danih razmerah ni imel kaj izgubiti, bi pa lahko dolgoročno le nazadoval in izgubljal,“ je povedal za uvod in dodal, da lahko z novimi volitvami le pridobi. Povedal je tudi, da ne verjame da bo poskus kakšne nove vlade uspel in da so po njegovem bolj verjetne predčasne volitve. Recept Šarčevega uspeha je po njegovem tudi v tem, da so strategi tranzicijske levice ugotovili, da Šarec ni samo dober imitator pokojnega dr. Janeza Drnovška, ampak da je tudi tisti, ki bi lahko najbolj kapitaliziral ugled, ki ga je imel in ga še vedno ima Drnovšek.

V nadaljevanju je opozoril na vse Drnovškove slabosti. V nadaljevanju je predstavil svojo življenjsko pot in družino, v kateri se je kalil. Vse do ustanovitev Tomšičevih socialdemokratov in Demosa, ki nas je popeljal skozi vse čeri osamosvojitvene vojne.

 

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več