Vipavski profesorji dijakom: “Ponosni smo na vas”

V nedavnem sporočilu vsem dijakom je vodstvo Škofijske gimnazije Vipava (ŠGV) zapisalo lepe besede: “Ponosni smo na vas. Vaši profesorji in osebje ŠGV.”

To pohvalo so zapisali ob poročilu o uspehu mature. Rezultati so sicer zelo podobni prejšnjim letom: povprečje točk vedno nad državnim, vsako leto imajo vsaj enega zlatega maturanta.

A vse niso le zlati in diamantni maturanti. Pomočnik ravnatelja Alojz Grahor namreč pravi takole: “Iskreno se razveselimo ne le zlatih maturantov, ampak tudi tistih, ki smo jih skozi štiri leta spremljali kot šibkeješe na določenih področjih in so bili uspešni na maturi. Veselimo se z njimi in jim želimo vse dobro naprej. Tradicionalno slovo od maturantov bo zadnji četrtek septembru na šoli.”

Vseh maturantov je bilo 61 in maturo so opravili vsi. Med njimi jih je 15 doseglo 25 ali več točk, od tega pet zlatih, ki so dobili med 30  in 34 točk. Tinkara Božič je ena od osmih maturantov in maturantk na splošni maturi v Sloveniji, ki so dosegli vseh 34 točk. Povprečje vseh doseženih točk je 21,57. Primerljivo državno povprečje je 20,17. Zlate maturantke pa so: Eva Brumat, Tjaša Žgavec, Maja Kobal in Lucija Pišot.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več
[obvestilnik logo="prikazi" target="_blank"]