Ajdovski čaji za Indijo

Skupina študentov  v okviru programa Katoliške mladine Pota je obiskala dve primorski župniji, stolno koprsko in ankaransko. Odpravljajo se namreč v Indijo. Po nedeljskih mašah 12. maja so predstavili svojo odpravo v indijsko mesto Kalkuta, kjer bodo po ustaljenih programih delovali v več ustanovah: v Centrih Matere Terezije, sirotišnici za dekleta Hope Home in v osnovni šoli Luč upanja. Gre za povsem prostovoljno pomoč. Študentje si bodo letalsko karto, cepljenja in bivanje v Indiji plačali iz svojega žepa, pomagali pa bodo zastonj. Zakaj torej zbirajo denar?

Akcija je dobrodelna tudi v tem pomenu, da s seboj nesejo nekaj denarja za ustanove, v katerih bodo delovali. S tem želijo študentje povezati svoje prijatelje in znance, da tudi oni posvetijo kak evro ljudem v revščini. A ne gre samo za denar, ampak tudi za osveščanje Evropejcev, da ogromno ljudi na planetu živi v izjemni revščini in da je prav, če bogata Evropa stiskam prisluhne.

Pol leta pred odhodom v Indijo se skupina osmih študentov (med njimi tudi ena Primorka) pospešeno pripravlja na tamkajšnje življenje. Spoznavajo se in gradijo medsebojne odnose, da bi postali dobra ekipa. Ekipo združuje  želja po pomoči sočloveku, navdušenje nad indijsko kulturo in radovednost pri spoznavanju novega, dotlej neznanega. Sredstva za Indijo pa zbirajo z nedeljskimi obiski župnij, prodajo majic in obeskov, ki jih krasi njihov logotip, ter s prodajo čajev, ki jih je velikodušno podaril ajdovski Erilo. Čaji, ki jih ajdovsko podjetje uvaža iz Srednjega vzhoda se tako na simboličen način, s slovenskimi študenti, vračajo domov.

Zanimivo je tudi to, da je najvišja donacijo doslej za projekt prišla ravno tako iz Ajdovščine. Prispevalo jo je podjetje BIA Separations.

Skupina Pota ima tudi svoj blog z novicami o pripravah in kjer bodo poročali o svojem delu v Indiji. Najdemo ga na naslovu: http://pota.si/author/pota-indija-2019.

Denarne prispevke pa lahko dobri ljudje in podjetja nakažejo tudi na račun: SI56 0510 0801 6448 476, sklic: 002003, namen: Donacija Indija 2019.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več