Čestitki Milana Kučana in Janeza Janše

Danes zjutraj smo v uredništvo Vipavske prejeli dve elektronski pismi, s katerima se moramo pohvaliti. Nekdanji predsednik države in tudi po odhodu s funkcije eden navplivnejših Slovencev, nam je poslal naslednje vrstice:

“Zelo me je razveselil novi portal, ki sem ga z zanimanjem bral več eno uro. Prekmurci in Primorci vemo, da je treba nacionalno mejo čuvati in krepiti tudi s kulturo. Vipavski želim vso srečo.”

Pohvalil je še nekaj konkretnih člankov, pri tem pa poudaril, da se z določenimi tezami sicer ne more strinjati. “Slovenija diha z dvema kriloma pljuč, levim in desnim. Naša prihodnost je zagotovljena samo s preseganjem delitev, zato Vipavsko priporočam v branje tudi levičarjem. Saj se ni treba strinjati z vsem, važno je, da izmenjujemo različna mnenja in pri tem ostajamo spošljivi. Z izključevanjem namreč ne bomo nikoli dosegli sprave,” je zapisal v jutranjem mailu z naslova milan@globoka.je, ki ga je bil poslal že ob 6.43 zjutraj.

Kratek odziv pa smo dobili tudi s strani prvaka opozicije in osamosvojitelja Janeza Janše. “Kultura in zgodovina pa sta temelj našega naroda. Da medijska skupina Primorski odmevi poudarja prav ponos in vrednost naše nacije, je izjemnega pomena. Samo tako lahko premagamo globoko državo. Ni mi najbolj všeč, da me včasih določeni komentatorji v časniku neupravičeno kritizirajo, a hkrati se kot demokrat ne morem vtikati v uredniško politiko,” je napisal Janez Janša.

PS

Komur se novica zdi nenavadna, naj si ogleda datum objave.

Vaše uredništvo

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več