BIA med deseterico najboljših na svetu

Podjetje BIA Separations, ki ima sedež v Ajdovščini, je dobilo laskavi naslov revije Mirror Review, ki jo je uvrstilo med deset najboljših in perspektivnih farmacevtskih tovarn na svetu. Znanstvena revija pojasnjuje, da je ajdovsko podjetje vodilni razvijalec tehnologije monolitov in ekskluzivni proizvajalec monolitov vrste CIM in da si v naslednjih mesecih zaslužijo posebno pozornost strokovne javnosti.

“Farmacevtska industrija se že desetletja bori, da bi prodrla do molekularno-bioloških korenin bolezni. Sodobna biofarmacija je s svojimi raziskavami segla v sam ustroj raka, srčnih bolezni, genetskih okvar in mnogih drugih bolezni. V prihodnjih letih bodo terapije in zdravljenje tega razširjenega dosega, vedno bolj omogočale pacientom daljše in boljše življenje. Poleg tega bodo te sodobne terapije preprečile številne bolezni, ki so človeštvo pestila stoletja,« piše v obrazložitvi izbora.

BIA Separations ima 20 let izkušenj in trenutno vodi več kot 500 raziskovalnih projektov. Njihovo središče, večnamensko raziskovalno, proizvodno in izobraževalno poslopje se nahaja v osrčju Vipavske doline je v Ajdovščini ob avtocesti. Prodajne in distribucijske urade pa ima po vsem svetu, v ZDA, Kanadi in Aziji.

Nedavno se je BIA uvrstila tudi med finaliste izbora za najboljšega zaposlovalca leta v Sloveniji. To je medijski raziskovalni projekt časnika Dnevnik, ki izbira in nagrajuje najboljše zaposlovalce. Gre za prepoznavanje in promoviranje najboljših zaposlovalcev ter tudi za preverjanje kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi. Razglasitev zmagovalca bo 21. marca. V Dnevniku so o podjetju zapisali: “Imajo smele načrte: širitev proizvodnje za petkrat, povečanje prodaje za trikrat, nova produktna linija proizvodov (kromatografskih kolon), lasten proces za čiščenje exosomov za medicinsko uporabo, razvoj proizvodnega procesa za čiščenje vektorjev za gensko terapijo. Da bodo načrti doseženi, je skrb za zaposlene ključnega pomena.”

Še lani se je ajdovsko podjetje borilo s sodnimi mlini proti Avstrijcem, ki so hoteli podjetje uničiti oziroma tehnologijo preseliti. Na sodišču so Ajdovci po dolgih letih zmagali in se posvetili razvoju. Prihodki so znašali predlani 4,5 milijonov evrov, lani pa že 7 milijonov. Dobiček je znašal zavidljivih 600.000 evrov.

Časnik Dnevnik pa napoveduje nesluten razvoj: ”Ker bo trg materialov za čiščenje bioloških zdravil z razvojem znanosti na tem področju še hitreje rasel, lahko Bia Separations v prihodnje postane milijardna multinacionalka.”

Članek v reviji Mirror Review je objavljen tudi na internetu: KLIK

 

 

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več